Woonaccessoires

Inleiding

 

Winkels puilen uit in woonaccessoires. Toch stuit ik wel eens op een probleem thuis, waarvan ik de oplossing in zowel praktische als in esthetische zin in de boulevards niet vind. Daarom ben ik zelf gaan zoeken naar oplossingen en wil deze graag tonen.

Plaids
Heb je een interieur waarbij de bank toch wel een beetje uit de toon valt dan kan een (gevoerde) plaid, in elk gewenste kleur welke in de huiskamer huiskamer aanwezig is, dit probleem verhelpen. De bank wordt dan ineens een warm, gezellig element in je interieur. Dit geldt natuurlijk ook voor kussens op de bank. Ook zijn er oplossingen voor het wegglijden van plaids op een leren bank.

Pootsok
Stel, je hebt een prachtige houten vloer.. Mijn ervaring is dat viltjes onder tafel en stoelen niet afdoend zijn om krassen op de vloer te voorkomen. Oplossing; sokjes op maat gemaakt voor poten van de meubels. Opvallend of onopvallend, wat je wilt.

Gordijnensluiters
Het kan voorkomen dat gordijnen niet goed meer sluiten omdat ze in de was gekrompen zijn. Of je neemt er genoegen mee, of je koopt nieuwe of... je kan er een randje aan laten breien in allerlei patronen, wat ook nog eens extra decoratief uitpakken kan. Zelf heb ik in het randje aan het ene gordijn een knoopsgaten gemaakt en aan de andere kant decoratieve knopen gezet. Decoratief en functioneel.

Lampenpanty
Heb je een saaie lamp of peer, maar je wilt niet teveel geld uitgeven aan een nieuwe lamp, laat mij dan je lamp verfraaien door het decoratief aan te kleden met fraaie, hittebestendige garens, waarmee het licht alle ruimte krijgt en de panty tevens makkelijk wasbaar is.

CV hoes
Een CV verwarming is zelden een mooi element in je huis. We kunnen het maskeren door er gaas voor te spannen in een houten geraamte. Dit gaat wel ten koste van ruimte. Maar het is ook mogelijk om het witte vlak juist te laten integreren middels een opengewerkte gebreide of gehaakte hoes over de CV te spannen. Jouw CV verandert in een decoratief element, zonder dat het afdoet aan de ruimte. De uitvoering kan een huiselijke, maar ook een strakke touch aan je interieur geven.


Bodywarmers voor theepotten en pannen

  • Theepotten associeer ik met gezelligheid. Je kan een theepot wat extra meegeven door het aan te kleden met een bodywarmer. Eentje die makkelijk wasbaar is, en de thee langer warm houdt, zonder dat de thee indroogt door toegevoegde warmte van een theelicht. Ook eiermutsjes maken een met zorg gedekte ontbijttafel af.
  • Pannewarmers. Soms kom ik tijdens het koken met m'n timing niet goed uit. De rijst is bijv. veel eerder klaar dan de saus. Om het afkoelen van de rijst te minimaliseren, doe ik een pannenwarmer over de rijstepan. Simpel en doeltreffend.

Kado
Vind jij het ook zo moeilijk om iedere keer weer
een origineel kado te verzinnen?
Misschien krijg je toch een idee
als je bovenstaand bekijkt.